Willem Hagg
fysio- en haptotherapie

Bijscholing

Geschiedenis

De SWSH is in 2009 opgericht om studiebijeenkomsten te organiseren waarin de haptonomie, zoals door Frans Veldman Sr ontwikkeld, bekender kan worden voor haptotherapeuten in Nederland die geen scholing in Frankrijk hebben kunnen volgen. Coos Stolper, fysiotherapeute en psychologe, had naast de opleidingen haptosynesie, haptopsychotherapie en haptopedagogiek ook nascholing gehad samen met de staf van het CIRDH. Zij beschikte dus over de benodigde kennis, kunde en ervaring om les te geven. De inhoud van de bijscholing is indertijd vastgesteld in samenspraak met Frans Veldman.

In 2009 en 2010 is de enige reeks studiebijeenkomsten gerealiseerd met als inhoud de grote thema's uit "Levenslust en Levenskunst" en de praktijkscholing in de finesses van de introductie in de eigen contactvermogens.

Zowel Coos als Frans overleden in 2010. Daarom heeft het werk van de SWSH stil gelegen omdat nog geen voortzetting mogelijk was.

Willem is na de dood van Coos naar het CIRDH in Parijs gegaan voor bijscholing en is in Nederland in 2015 geslaagd als haptotherapeut bij het ITH in Nijmegen. Vanaf 2010 heeft hij een praktijk haptotherapie gevoerd en daarin veel ervaring opgedaan.

Nu in 2018 wordt weer concreet gewerkt aan een herstart van de bijscholing waarbij eerst het plan van inhoud accreditatie van de VVH dient te verkrijgen alvorens studie-inhoud en studiedata voor te stellen.


© Willem Hagg 2022